Ce inseamnă de fapt în esenţă, verbul “to coach”?

Dacă ar fi să ne luam după definiţia dată de către Concise Oxford Dictionary ar însemna practic să meditezi pe cineva, să formezi, să îi oferii indicii şi a-i ordona faptele, dar dacă ar fi să întram in lumea bussines-ului am putea avea anumiţi indicii mult mai concreţi şi mai plauzibili care ar putea oferi forma, cât şi fondul acestui verb. Coaching-ul, înseamnă, o relaţie de sustinere realizată între coach- psiholog şi clientul său, cât şi o relatie formată între mijloacele de transmitere şi de percepere a informaţiilor, relaţia de comunicare. Din aceste relaţii, se va dezvolta un rezultat, care va fi pe masură aşteptărilor dacă cele două relaţii, vor fi formate pe baza obiectivului, acela de a fi într-un continuu proces pentru performanţă.

Oricine vrea să se dezvolte, să evoleze, pe orice plan, are nevoie de un coach, de o persoană care sa o indrume, care să ştie cum poate schimba paradigmele care ţin pe loc, adevarata performanţă ale adepţilor săi, e necesar să ofere suport pentru a putea deschide universul cunoaşterii proprii pentru a descoperi noi moduri de comunicare, de a vedea, de a asculta. Un coach motivează şi oferă suport în atingerea obiectivelor şi, poate cel mai important conduce către descoperirea celor mai bune obiective pentru fiecare în parte, la acel moment. Coach-ul iţi poate schimba cu adevarat viaţa, daca tu îi dai voie să facă acest lucru. Nimeni nu poate fi antrenat atâta vreme cât nu se lasă antrenat. Este ca şi cum ai privi o haină roşie şi ai spune “nu o voi cumpăra niciodată, pentru că mie nu imi stă bine in roşu”. Ei bine, incearcă! Nu se ştie niciodată cum, chiar haina aceea iţi va schimba atitudinea şi modul de a privi situaţiile intâmpinate.

Rezultatele scontate vor apărea în momentul în care va exista o relaţie cu adevărat bazată pe încredere, sinceritate şi voinţă şi, puterea de a pune în aplicare, ceea ce primeşti ca şi “lecţii”, dar atasată cu dorinta şi personalitatea fiecarui discipol de a detalia cu caracterul său. Pentru a crea un plan de atingere a obiectivelor, e de ajuns o persoană, dar pentru a realiza acesta din urmă, e nevoie de două persoane capabile să se updateze cerinţelor.

 MISY

Leave a Reply