Life Coaching

Coaching, consiliere online, psihoterapie online, psiholog bun Bucuresti, optimizare performante profesionale, dezvoltare personala

Coeficientul de conştientizare

CQI măsoară coeficientul de conştientizare, adică gradul de acces şi procesare al informaţiilor de către Eul dumneavoastră. Eul este definit ca centru al personalităţii, fiind o particularitate unică a evoluţiei speciei umane Scorul dumneavoastră la Consciousness Quotient Inventory (CQI) se situează în cadrul segmentului mediu-superior de conştientizare. Aceasta înseamnă că sunteţi o persoană cu un grad ridicat de conştienţă, că dispuneţi de un nivel sporit al accesului la propria viaţă psihică. Eul dumneavoastră poate accesa informaţia psihică cu uşurinţă. De asemenea, aveţi un potenţial de cunoaştere superior. Vă este uşor să vă raportaţi la realitatea înconjurătoare, şi astfel să gestionaţi situaţiile de orice fel. Procesele dumneavoastră psihice funcţionează la un nivel ridicat, astfel încât să puteţi atinge un grad ridicat de autocunoaştere şi implicit să vă perfecţionaţi viaţa în plan calitativ şi cantitativ.

Teoria privind Coeficientul de conştientizare a fost dezvoltată de Dr. Ovidiu Brazdău în perioada 2003-2008, în cadrul studiilor de doctorat la Institutul de Antropologie “Francisc I. Rainer” al Academiei Române. Coeficientul de conştientizare este definit de autor ca fiind “nivelul de conştientizare care se manifestă la 1-2 ore după ce ne trezim dimineaţa, în condiţii obişnuite de viaţă şi fără a practica nici o tehnică de modificare a conştienţei (inclusiv fără a consuma cafea sau alte alimente, fără stimulatori externi – TV, radio, muzică, întâlniri cu alţi oameni etc.)”.
CQ Inventory este format din  6 scale principale şi 7 subscale. Dimensiunile principale ale experienţei conştiente sunt: Conştientizarea fizică (“Physical Consciousness”), Conştientizarea Emoţională („Emotional Consciousness”), Conştientizarea Cognitivă-Mentală („Cognitive Consciousness”), Conştientizarea Spirituală („Spiritual Consciousness”), Conştientizarea Socială-Relaţională („Social-Relational Consciousness”), Auto-Conştientizarea („Self Consciousness”).

Cei 7 sub-factori sunt: Conştientizarea stării interne (“Internal State Awareness”), Reflectarea de sine (“Self-Reflectiveness”), Detaşare/Contemplativitate (“Mindfulness”), Autonomie (“Autonomy”), Dezvoltare personală (“Personal Growth”), Relaţionare pozitivă cu ceilalţi (“Positive Relations with Others”), Scop în viaţă (“Purpose in Life”).

Afla care este coeficientul tau de constientizare!Tagged as , , , , , , , , , , , ,
Categorized as Coaching, Life coaching

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.